www.suzyq.nl – info@suzyq.nl

verzending

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst zijn er verschillende verzend- en ontvangst tijden.

  • Downloadbaar product; direct na betaling ontvangt u het downloadbare product in uw mailbox of u ontvangt een link naar het te downloaden product. Is uw betaling niet gelukt, ontvangt u ook geen product.
    Ontvangt u geen mail met product of link en de betaling is wel gelukt (controleer altijd eerst uw bank of het echt gelukt is) stuur dan een mail naar info@Suzyq.nl
  • Fysiek product; na ontvangst van betaling gaat Suzy Q met uw bestelling aan de slag. Uw bestelling wordt, mits op voorraad en het geen gepersonaliseerd item bevat, binnen 2 werkdagen op de post. Meestal wordt het product binnen 3-5 werkdagen bezorgd. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact op via: info@suzyq.nl
  • Gepersonaliseerd product; binnen 5 werkdagen wordt uw product gemaakt en verzonden tenzij anders vermeld en/of afgesproken bij het product. Uw product kan er 5-7 werkdagen over doen.

algemeen

Ons restitutie- en retourbeleid duurt 30 dagen op fysieke producten. Als er 30 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen wij u geen volledige terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet uw artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat zijn als waarin u het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zijn.

Verschillende soorten goederen zijn vrijgesteld van retourzending. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen, kunnen niet worden geretourneerd.

Niet-retourneerbare artikelen:

  • Cadeaubonnen
  • Downloadbare producten
  • Online cursussen

Om uw retourzending te voltooien, hebben we een ontvangstbewijs of aankoopbewijs nodig.

Er zijn bepaalde situaties waarin slechts gedeeltelijke terugbetalingen worden verleend:

  • Elk item dat niet in de originele staat verkeert, is beschadigd of onderdelen ontbreken om redenen die niet te wijten zijn aan onze fout.
  • Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt geretourneerd

TERUGBETALINGEN

Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om u te laten weten dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.

Als u wordt goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt er binnen een bepaald aantal dagen automatisch een tegoed op uw oorspronkelijke betaalmethode toegepast.

TE LATE OF ONTBREKENDE TERUGBETALINGEN

Als je nog geen terugbetaling hebt ontvangen, controleer dan eerst je bankrekening opnieuw.

Neem dan contact op met uw bank, het kan enige tijd duren voordat uw terugbetaling officieel wordt geplaatst.

Als je dit allemaal hebt gedaan en je hebt je terugbetaling nog steeds niet ontvangen, neem dan contact met ons op via info@suzyq.nl

Sale items

Alleen normaal geprijsde artikelen kunnen worden terugbetaald. Uitverkoopartikelen kunnen niet worden terugbetaald.

Vervanging

We vervangen alleen artikelen als ze defect of beschadigd zijn. Stuur een mail met foto’s van het defecte product direct na ontvangst naar:info@suzyq.nl. Als je het moet ruilen voor hetzelfde artikel, stuur je het artikel naar: Boele van Hensbroekstraat 27, 2522HJ Den Haag.

Cadeaus

Als het artikel als cadeau is gemarkeerd toen het werd gekocht en rechtstreeks naar u werd verzonden, ontvangt u een cadeautegoed voor de waarde van uw retourzending. Zodra het geretourneerde artikel is ontvangen, ontvangt u een cadeaubon.

Als het artikel niet als cadeau was gemarkeerd bij aankoop, of als de cadeaugever de bestelling naar zichzelf heeft laten verzenden om later aan u te geven, sturen we een terugbetaling naar de cadeaugever en zullen zij meer te weten komen over uw retourzending.

VERZENDING RETOUREN

Om uw product te retourneren, moet u uw product verzenden naar: Boele van Hensbroekstraat 27, 2522HJ Den Haag.

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten worden niet gerestitueerd. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de kosten van de retourzending in mindering gebracht op uw terugbetaling.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het duurt voordat uw geruilde product u bereikt, variëren.

Als u duurdere artikelen retourneert, kunt u overwegen om een traceerbare verzendservice te gebruiken of een verzendverzekering af te sluiten. We garanderen niet dat we uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via info@suzyq.nl voor vragen over terugbetalingen en retouren.