Chocola is wel een van de meest geliefde zoetigheden die er maar is onder vrouwen. Maar wist je dat chocola ook goed voor je gezondheid is! Het kan je helpen bij verschillende kwalen en kan een boost zijn voor je immuunsysteem. Oké, wel eerlijk, natuurlijk niet alle soorten chocola is goed voor je, dus wacht even met rennen naar de winkel en tegen je partner roepen ‘zie je nou wel’. Here me out, het gaat vooral om de pure chocola, hoe meer cacao, des te beter. Dus de melkchocolade links laten liggen en rechtstreeks doorgaan naar de 75% of (het liefst) meer puur chocola schap. Ik vertel je waarom.

7 redenen waarom chocolade goed voor je is.

 1. Chocola is effectiever dan welk hoestdrankje ook. Uit een studie van professor Alyn Morice van de Universiteit van Hull blijkt dat hoestdrankjes, honing, drop en citroen slechts ‘lap’ middelen zijn. Een betere oplossing tegen een flinke hoestbui is *tromgeroffel* een stuk chocola, blijkt uit zijn studie.

  Door de structuur en droogheid van de chocola blijft het in de keel plakken. Daardoor worden zenuwuiteinde afgedekt met een laagje cacao. Dit betekend dus dat de zenuwen niet meer worden geprikkeld en een hoestbui uitblijft.

  Ik kan je persoonlijk vertellen dat pure chocola meerdere malen mijn redding is geweest tijdens een hoestbui maar ook tegen keelpijn! Het voorkomt dat het erger wordt en bevorderd de genezing.

  Ik zou zeggen, volgende keer dat je met keelpijn en hoesten op bed ligt, (pure) chocola in huis halen! Weg met de hoestdrankjes zooi.

 2. Het is goed voor je huid! Ja dames, chocola is goed voor je huid, mits je natuurlijk weer die pure chocolade neemt. Er zit flavonoïde in pure chocola (cacao) wat er voor zorgt dat je huid dikker, sterker en zachter wordt (is dit mijn geheim dat ik er zo jong uitzie?) Tegelijkertijd beschermt het ook tegen UV-stralingen. Een extra natuurlijke zonnebrand.

 3. Chocolade zou kanker kunnen voorkomen. De cacao in chocolade zit vol met antioxidanten. Uit sommige onderzoeken blijkt dat dit stofje helpt in de bescherming tegen kanker. Hoe puurder hoe beter dus.

 4. Deze kent iedereen wel, zelfs de mannen! Chocola doet wonderen voor je humeur! Willen we het daarom zo graag als we humeurig zijn of ongesteld? Dit is de theorie erachter: de polyfenolen in cocao zorgt ervoor dat we ons kalmer en tevredener laten voelen.

 5. Pure chocola (70% en hoger) verminderd trek in zoute, zoete en vette voeding. Ook omzeil je op deze manier de dikmakende melk- en smaakjes chocola. Extra voordeel, omdat pure chocola wat meer bitter is, hoef je maar een klein stuk te nemen zodat je voldaan bent. Zo eet je niet een hele reep op!

 6. Het is goed voor je hart. Wie een ‘ruime’ hoeveelheid aan chocola eet, verminderd het risico op hartziektes met 1/3e. De universiteit van Cambridge hebben verschillende studies naast elkaar gelegd om de effecten van chocola op hartaanvallen, beroertes en andere hart- en vaataandoeningen goed te bekijken. Hieruit blijkt dat er een duidelijke relatie is tussen meer chocolade eten en een verlaagd risico op de genoemde aandoeningen. Bonus voor de niet zo pure chocolade fans: Bij dit onderzoek is geen onderscheid gemaakt tussen pure of melkchocolade!

 7. Conclusie: rauwe cacao is een echte krachtpatser. Rauwe cacao heeft ontzettend veel gezonde voordelen. Gelukkig kom rauwe cacao steeds meer voor in de vorm van nibs en poeder. Je kunt het dus gemakkelijk toevoegen aan een smoothie of havermoutje (hier zit een fan!). De volgende voordelen heeft rauwe cacao:
  • Rauwe cacao is éen van de beste magnesiumbronnen. Een mineraal waar wij als vrouwen vaak te weinig van binnen krijgen.
  • Ook is het een goede bron van ijzer.
  • Zoals eerder genoemd zit er in cacao een hoog level aan flavonoïde, een antioxidant, welke gelinkt is aan het behouden van een gezond hart, inclusief een verhoging van de goede (!) vorm van cholesterol in ons bloed (ja er is een gezonde vorm hiervan!)
  • Het is een echte Love Drug. Fenylethylamine is een stofje die je lichaam aanmaakt als je verliefd bent. Dit stofje zit dus ook in cacao!
  • Rauwe cacao en pure chocola is van nature bitter, er is niet voor niets een hoeveelheid suiker aan de repen toegevoegd. Toch is het het beste om de meest pure vorm te kiezen als het gaat de om gezondheidsvoordelen zoals hierboven omschreven.

De volgende keer kan jij gewoon je stukje (pure) chocola dus heerlijk zonder schuldgevoel eten, wetende dat je aan je gezondheid werkt.

Wist jij dit van chocola?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *